Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του.

Η λέξη Εκκλησία σε όλες τις γλώσσες της Ευρώπης σημαίνει συνάθροιση και ότι η Εκκλησία δεν είναι ούτε ένας παπάς ούτε ο επίσκοπος, ούτε ένας πιστός, αλλά μια συγκέντρωση των πιστών. Καλώ κάποιον να συγκεντρωθεί, αυτή είναι η λέξη Εκκλησία.

«Είναι η ίδια λέξη που κληρονομήθηκε από τους αρχαίους προφήτες.

Έτσι λοιπόν όλοι καλούνται να συγκεντρωθούν στο όνομα του Κυρίου, για να είναι μαζί με τον Κύριο στην εκκλησία Του, σε μια ιερή συνάθροιση γύρω από τον ζωντανό Θεό. Αυτό είναι η Εκκλησία του Θεού.

Επομένως, η λατρεία χωρίς τον λαό του Θεού δεν είναι λατρεία».

«Να φροντίζεις εκείνους που δεν έχουν και που το χρειάζονται και ταυτόχρονα να υπενθυμίζεις σε εκείνους που δεν μπορούν να έρθουν στους ιερούς ναούς ότι όπου είναι ιερείς θα έρθουν στην κοινωνία με το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, για να έχουν έλεος από τον Κύριο και να τους δώσουν υγεία και τον καθαρισμό και τη σωτηρία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσευχόμαστε για όσους υποφέρουν, για τους απουσιάζοντες αλλά και για τους παρόντες, προσευχόμαστε για όλη την Εκκλησία του Θεού, για όλους εκείνους που φροντίζουν τους φτωχούς, για τους γιατρούς και τους βοηθούς τους που φροντίζουν τους άρρωστους.

Για όλους αυτούς, προσευχόμαστε ότι ο Κύριος θα τους δώσει δύναμη, υγεία και σωτηρία και θα τους δώσει τη δύναμη του Θεού ώστε να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Και εμείς, που τώρα αγωνιζόμαστε για τα ιερά πράγματα στο Μαυροβούνιο, κάνουμε το καλύτερό μας για να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μεγαλύτερο ιερό των αγίων είναι ο κάθε άνθρωπος».

Μαθαίνουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, θυσιάζοντας τον εαυτό μας για τον Θεό, για την αιώνια αλήθεια του Θεού, αλλά και για τους γείτονές μας, για όλους τους ανθρώπους.

Αυτή η αγάπη περιέχει τη χριστιανική μας ζωή, τη ζωή της Εκκλησίας του Θεού, με επικεφαλής τον ίδιο τον Κύριο Θεό, ο οποίος είναι αγάπη και είμαστε καλεσμένοι σε αυτή την αγάπη, την αγάπη του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.