Πλησιάζουμε γοργά στη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και στην Λαμπρή Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο ετήσιος εορτασμός αυτής της τελευταίας εβδομάδας της επίγειας ζωής Του είναι γεμάτος πόνο, μετάνοια, ανείπωτη αγάπη και θυσία. Και όταν τελειώσει αυτή η Eβδομάδα, περνάμε στην απερίγραπτη χαρά του Πάσχα.

Αλλά αυτό που είναι μια εβδομάδα στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, είναι σχεδόν είκοσι χρόνια για τον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου. Τα επακόλουθα της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν γεμάτα με απώλεια, πόνο, θλίψη και πάρα πολλά δάκρυα για τις οικογένειες που επέζησαν, για τους φίλους και τους κοντινούς τους ανθρώπους, για το Έθνος μας και για τον κόσμο. Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου υπέφερε για πολλά χρόνια, καθώς αγωνιζόμασταν να βρούμε τον τρόπο να ξεκινήσουμε πάλι την ανοικοδόμηση. Ακριβώς όπως η Μεγάλη Εβδομάδα δεν ήταν εύκολος δρόμος για τον Κύριο, τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν ήταν ένας εύκολος δρόμος για τον Άγιο Νικόλαο. Όμως τώρα, μετά από τόση θυσία, πλησιάζουμε στην ανάσταση του Αγίου Νικολάου, ως Εκκλησία, ως Ενορία και ως το εθνικό μας Προσκύνημα.

Για εμάς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, υπάρχει μόνο μια απάντηση στον πόνο και τον θάνατο. Και αυτή η απάντηση είναι η ανάσταση. Όπως η μόνη απάντηση στο μίσος είναι η αγάπη. Γι’ αυτό καταβάλαμε τόση προσπάθεια στην ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου τις τελευταίες δύο δεκαετίες.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.