Τα συγχαρητήρια του προς τα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ) στέλνει με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στην ΑΧΕΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μέσα από την Ποιμαντορική Εγκύκλιο που εξέδωσε, ευχόμενος όπως ο Θεός να τους ευλογεί πάντοτε.

Ο Σεβασμιώτατος στέκεται ιδιαίτερα σε αυτό το έτος, κατά το οποίο εορτάζουμε τα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. «Η συμβολή όλων των παραρτημάτων της ΑΧΕΠΑ σε όλη την Αμερική συνεχίζει να είναι ανεκτίμητη για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται προς τιμή των ηρώων μας του 1821. Εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, χαιρετώντας αναστάσιμα όλους τους Αχέπανς ένα προς ένα, για την πίστη, την αφοσίωση και την υποστήριξή τους σε αυτό το ιστορικό ορόσημο για την Ομογένεια», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επόμενη χρονιά 2022 η οποία σηματοδοτεί, τόσο για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όσο και για την ΑΧΕΠΑ, τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, σημείωσε: «το γεγονός ότι γιορτάζουμε μαζί αυτή την επέτειο, αποδεικνύει το πόσο συνδεδεμένοι και συνεργατικοί είμαστε πραγματικά. Είμαι περήφανος που εξ αφορμής αυτής της τόσο σημαντικής επετείου θα συνεργαστούμε ακόμη μια φορά, τόσο σε πανεθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Κάθε ενορία μας εμπλουτίζεται συνεργαζόμενη με το παράρτημα της ΑΧΕΠΑ της περιοχής της, και εύχομαι αυτή την Κυριακή να οργανωθούν εκδηλώσεις που εκφράζουν αυτή την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την αδελφοσύνη και τη φιλία σε όλες τις κοινότητές μας. Είμαστε όλοι μέλη του ενός σώματος του Χριστού και όταν ένα μέλος πετυχαίνει, όλα τα μέλη πετυχαίνουν«.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.