«Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), επί τη ευκαιρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν» αναφέρει στην εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ, Αγαπητοί μου Χριστιανοί, Χριστός Ανέστη! Christ is Risen!

Εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), επί τη ευκαιρία της Κυριακής η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Αυτό το έτος, εξαιτίας της λοιμικής πανδημίας COVID-19 δε μπορούμε όπως άλλες χρονιές, να οργανώσουμε κατάλληλες εκδηλώσεις για την προβολή της σημαντικής αποστολής της ΑΧΕΠΑ, μπορούμε όμως ολοθύμως να θυμηθούμε το έργο της ΑΧΕΠΑ, που για σχεδόν έναν αιώνα σηματοδοτεί την ελληνο-αμερικανική ιστορία στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΑΧΕΠΑ αποτέλεσε πάντοτε έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ομογένειας, είτε κατά την περίοδο των αντιμεταναστευτικών επιθέσεων ως αρωγός στην προστασία της ελληνο-ορθοδόξου πίστεως, είτε στην κατασκευή και λειτουργία νοσοκομειακών και φιλανθρωπικών εγκαταστάσεων, εδώ και στην Ελλάδα, είτε στην υποστήριξη της ελευθερίας της Ελλάδας και ειδικότερα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, η ΑΧΕΠΑ με τα παραρτήματά της σε όλη την Αμερική βοηθάει στην αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε. Είμαστε ευγνώμονες για την ασταμάτητη αυτή προσφορά της! Μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα δουλέψουμε στο μέλλον, ακόμη περισσότερο, για την πρόοδο της Εκκλησίας και των κοινοτήτων μας, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τους σκοπούς της ΑΧΕΠΑ.

Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί πάντοτε την Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική και Προοδευτική Οργάνωση, τα παραρτήματα και τις οικογένειες των μελών της, επιδαψιλεύοντας υγεία, ασφάλεια και έτη πολλά.
Μετά πατρικής αγάπης εν τω αναστάντι Χριστώ, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.