ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: Τη στήριξη της Ουάσιγκτον για τα καίρια θέματα που αφορούν την πορεία του Ελληνισμού, αναμένεται να ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη (29/3) με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος θα εκπροσωπήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα στην επίσημη δεξίωση που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος για τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας. Λίγο πριν τις κοινές δηλώσεις, ο κ.κ. Ελπιδοφόρος θα έχει, όπως είθισται, μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, όπου θα ζητήσει στήριξη για μια σειρά από θέματα, τα οποία θα καλύπτουν το Αιγαίο, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το μήνυμα που θα εκπέμψει στον πρόεδρο Μπάιντεν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απάντησε: «θα τον ευχαριστήσω καταρχήν για τη τιμή που κάνει η αμερικανική κυβέρνηση για άλλη μια φορά, τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση και το ελληνικό έθνος και τον πολιτισμό μας, αλλά και την εκκλησία μας, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Και θα τον παρακαλέσω να συνεχίσει την αμερικανική πολιτική να είναι πάντα στο πλευρό όχι μόνο των ελληνικών θεμάτων στην Ελλάδα, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να υποστηρίζει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.