Ξεκίνησαν την Κυριακή, 03 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου και την 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή 03 Ιουλίου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση και η επέτειος της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής.

Προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, οι ιεράρχες μέλη της Επαρχιακής Συνόδου, πλην των Μητροπολιτών Ατλάντας Αλεξίου και Ντένβερ Ησαΐα οι οποίοι μέχρι την Κυριακή δεν είχαν προσέλθει. Επίσης συμμετείχαν και όλοι οι Βοηθοί Επίσκοποι, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Ορους Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Νικόλαος Καρλούτσος, ιερείς και διάκονοι. Παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος.

Παρέστησαν οι εκπρόσωποι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Ρεθύμνης Πρόδρομος.

Στη Λειτουργία συμμετείχαν επίσης η πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κούτρας, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών οργανώσεων της Αρχιεπισκοπής και πιστοί από Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.