ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ως μια προσβολή η οποία προσβάλει τους Έλληνες παγκοσμίως χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την απόφαση του Βρετανού Πρωθπουργού, Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα γινόταν συζήτηση και για την πάγια θέση της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η απόφαση Σούνακ προκάλεσε διπλωματικούς τριγμούς, ωστόσο, ο Έλληνα Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτήρισε ως ατυχές γεγονός, το οποίο δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σχολίασε με ανάρτησή του την απόφαση του Ρίσι Σούνακ, καθώς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και η επανένωσή τους μετά υπόλοιπα γλυπτά στην Αθήνα, αποτελεί εκπλήρωση της ηθικής και ιστορικής ευθύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τον κ. Ελπιδοφόρο.

“Η απόφαση του Rishi Sunak να ακυρώσει απότομα τη συνάντησή του με τον Kyriakos Mitsotakis για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προσβάλλει βαθιά τους Έλληνες παγκοσμίως. Αυτά τα Γλυπτά είναι φάροι της κοινής ανθρώπινης κληρονομιάς μας και η επανένωσή τους στην Αθήνα εκπληρώνει την ηθική και ιστορική ευθύνη του Ηνωμένου Βασιλείου”, έγραψε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.