Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου τελέσθηκε την Τετάρτη, 10 Απριλίου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη.

Χθες συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την ημέρα κοίμησης του Ιεράρχη που, για σχεδόν 4 δεκαετίες, διαποίμανε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Το παρεκκλήσι γέμισε από πιστούς και στελέχη της Αρχιεπισκοπής που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Συμπροσευχόμενος στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο π. Ηλίας Βίλλης, παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε το ιερό μνημόσυνο.

Παρέστησαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας και οι εψηφισμένοι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Διοκλείας κ. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Συνάδων κ. Αντώνιος Αβραμόπουλος.

“Καμία λέξη δεν μπορεί να εκφράσει τη μεγάλη απήχηση και την παρακαταθήκη που άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος στην Αμερική”, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.