««Αν μάθετε να αγαπάτε, πώς να αγαπάτε και γιατί να αγαπάτε, έχετε μάθει το σπουδαιότερο μάθημα από όλα. Η ζωή σας θα είναι υγιής, ευημερούσα και ευτυχισμένη», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στην ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης του σχολείου του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος βρέθηκε στο πλευρό των μικρών μαθητών και μίλησε με λόγια πατρικά για το σπουδαιότερο μάθημα, αυτό της αγάπης.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου:
«Αν μάθετε να αγαπάτε, πώς να αγαπάτε και γιατί να αγαπάτε, έχετε μάθει το σπουδαιότερο μάθημα από όλα. Η ζωή σας θα είναι υγιής, ευημερούσα και ευτυχισμένη. Εδώ στο Σχολείο του Καθεδρικού Ναού, διδάσκουμε πολλά πράγματα, αλλά το σπουδαιότερο από αυτά είναι η αγάπη. Όλα τα μαθήματα που μαθαίνετε εδώ πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την αγάπη, όπως οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο.

Είμαι τόσο περήφανος για όλους εσάς σήμερα: τους μαθητές, τους δασκάλους, τις στοργικές και υποστηρικτικές οικογένειές σας, διότι αυτός ο Καθεδρικός Ναός είναι μια στοργική οικογένεια, ένα ασφαλές περιβάλλον όπου ο καθένας -ηλικιωμένος και νέος- μπορεί να αισθάνεται ότι οι δυνατότητές του εκτιμώνται και υπολογίζονται.

Ως εκ τούτου, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και ευλογώ όλους τους νέους και όλη την οικογένεια του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού μας Ναού της Αγίας Τριάδος. Ολοκληρώσατε την πορεία ενός ακόμη έτους και προσεύχομαι το καλοκαίρι σας να είναι διασκεδαστικό και ξεκούραστο. Όλοι πρέπει να χαλαρώσουμε και να κάνουμε μια αξιολόγηση της ζωής μας.

Τέλος, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω σε όλους ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχουμε κάποια ιδιαίτερα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εδώ στη Νέα Υόρκη.

Στην εορτή του Έθνους μας -την 4η Ιουλίου- θα εγκαινιάσουμε τον Ελληνορθόδοξο Ναό και το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου αναμενόταν με ανυπομονησία εδώ και είκοσι χρόνια και επιτέλους φτάνουμε στο στόχο μας. Η αγιογράφηση του Προσκυνήματος θα συνεχιστεί και μετά τα εγκαίνια, και ανυπονούμε για την αναγεννημένη ζωή της ενορίας αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Μετά από αυτό, θα έχουμε την επετειακή Κληρικολαϊκή Συνέλευση μας στην Τάιμς Σκουέρ. Αυτή θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να εκτιμήσετε την κληρονομιά του παρελθόντος, να βιώσετε την αναγέννηση του παρόντος και να οραματιστείτε την ενότητα του μέλλοντος. Ελπίζω ότι όλοι θα αφιερώσουν λίγο χρόνο για να επισκεφθούν το Συνέδριο και να βιώσουν το κλίμα της συντροφικότητας.

Είθε η χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.