«Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Τα τραύματα τα οποία έχουν υποστεί οι ναύτες δεν απειλούν την ζωή τους», δήλωσε από πλευράς του ο κυβερνήτης του υποβρυχίου Μπιλ Κλίντον.

«Βαθιά ανησυχία» εξέφρασε η Κίνα για το περιστατικό – Η σύγκρουση στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας έγινε στις 2 Οκτωβρίου αλλά δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της σύγκρουσης του αμερικανικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «USS Connecticut» με άγνωστο αντικείμενο στην Νότια Θάλασσα της Κίνας. Την ίδια ώρα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαιώνει τον τραυματισμό τουλάχιστον έντεκα ναυτών.

Το υποβρύχιο σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ συγκρούστηκε υποθαλάσσια με άγνωστο αντικείμενο στη Νότια Σινική Θάλασσα στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USNI News». Τώρα επιστρέφει στο λιμάνι του 7ου Στόλου των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό στο «USNI News».

«Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Τα τραύματα τα οποία έχουν υποστεί οι ναύτες δεν απειλούν την ζωή τους», δήλωσε από πλευράς του ο κυβερνήτης του υποβρυχίου Μπιλ Κλίντον.

«Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί. Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί», πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό:

«Περλ Χάρμπο, Χαβάη: Το υποβρύχιο USS Connecticut (SSN 22) ταχείας επίθεσης κλάσης Seawolf χτυπήθηκε από αντικείμενο ενώ βυθιζόταν το απόγευμα της 2ας Οκτωβρίου, και επιχειρούσε σε διεθνή ύδατα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει πρώτη προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί που να απειλούν την ζωή.

Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί. Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί».

Το Πεκίνο μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού εκφράζει την βαθιά ανησυχία του, όπως ανέφερε ο Zhao Lijian, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Zhao Lijian τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες εμπλεκόμενες χώρες πρέπει να δώσουν σχετικές λεπτομέρειες, «συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς τοποθεσίας του συμβάντος, του σκοπού αυτού του ταξιδιού και λεπτομέρειες για το τι συνάντησε το υποβρύχιο».

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Seawolf,ανέβηκε στην επιφάνεια το Σάββατο με προορισμό τη νήσο Γκουάμ. Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί το 2005 όταν ένα υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούστηκε υποθαλάσσια μ’ ένα άλλο υποβρύχιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.