Σε ώρες δοκιμασίας η ανθρώπινη ψυχή αναζητεί αυθόρμητα καταφύγιο, προστασία και παρηγοριά στη θρησκευτική πίστη. όσοι έχουμε αξιωθεί να πιστεύουμε γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι η αιτία του εαυτού του. Υπάρχει και μια άλλη, υπέρτατη πραγματικότητα. Για τους χριστιανούς είναι ο ακατάληπτος απερινόητος αλλά όντως ών τριαδικός Θεός της Αγάπης. Διατηρεί σταθερή σχέση με το ανθρωπινό γένος και μας έχει δώσει το δικαίωμα να ζητάμε τη βοήθεια του εν παντί καιρώ.

Ιδιαίτερα σε ώρες θλίψεως και ανάγκης. σκέφτομαι πολύ συχνά ότι το θρησκευτικό βίωμα είναι έμφυτο στον άνθρωπο όπως το νερό ενυπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς σε διάφορες μορφές έτσι και η θρησκεία είναι παρούσα σε όλους τους πολιτισμούς της οικουμένης, συνήθως με τη γνωστή μας μορφή η άλλοτε παγωμένη σε είδωλα ή σαν υδρατμοί στην ατμόσφαιρα αδιάφορων ή άθρησκων δήθεν κοινωνιών.

Τώρα λοιπόν καθώς βλέπουμε την ανάβλυση της πίστεως από τα βάθη της χριστιανικής συνειδήσεως ασφαλώς αυτό θα συμβάλει στην ορθή αντιμετώπιση του φοβικού συνδρόμου που προέκυψε από την πανδημία. Όσοι διαθέτουμε το δώρο της πίστεως ας φροντίσουμε να το αναπτύξουμε με ταπείνωση, μελέτη και προσευχή, δεόμενοι: «πρόσθες ημιν πίστιν, Κύριε». Είναι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο σε κάθε μορφή φόβου. Και ακόμη, ας μην παραλείψουμε προσευχόμενοι για αυτούς που δυσκολεύονται να πιστέψουν.

Καθώς λοιπόν πλησιάζει το Πάσχα ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε βαθύτερη την ορθόδοξη αυτή εμπειρία που οδηγεί από τον πόνο, την οδύνη του Σταυρού και του πάθους στην αγαλλίαση της αναστάσεως. Καλή Ανάσταση με το πασχαλινό φως της ειρήνης και της ελπίδος στην καρδιά όλων μας. Χριστός Ανέστη!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.