Ο διάλογος που μας έχει διασώσει ο ευαγγελιστής Μάρκος, μεταξύ του πονεμένου εκείνου πατέρα και του Κυρίου μας, διατηρεί πάντοτε μια πολύ μεγάλη επικαιρότητα. Αν μπορείς, λέει ο πατέρας, βοήθησέ μας.

Αλλά ο Κύριος τονίζει ότι είναι λάθος αυτή η παράκληση. Το σωστό είναι αν μπορείς εσύ να πιστέψεις: όλα είναι δυνατά σε αυτόν που πιστεύεις; Και ο πονεμένος εκείνος πατέρας απαντάει με μια κραυγή που, νομίζω, διατηρεί πάντα την επικαιρότητά της. Πιστεύω Κύριε!», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε πως η ομολογία αυτή του πατέρα θα μπορούσε να προστεθεί στις σύντομες προσευχές μας, έτσι ώστε να ξεδιαλύνει τις όποιες ρωγμές απιστίας κρύβουμε στις καρδιές μας. «Αισθάνεται ότι υπάρχει η πίστη μέσα του αλλά υπάρχει μια σκιά και μια μαύρη τρύπα απιστίας. Η Εκκλησία μας έχει μερικές πολύ σύντομες προσευχές. Το Κύριες Ελέησον, το Δόξασι ο Θεός. Νομίζω και αυτή η κραυγή αυτού του πατέρα μπορεί να προστεθεί στις σύντομες προσευχές μας. Πιστεύω Κύριε! Βοήθημι τη απιστία. Πάντα μέσα στην καρδιά μας υπάρχει μια ρωγμή απιστίας. Αλλά ο Κύριος θεραπεύει αυτές τις ρωγμές και απαντά και σε αυτή τη φτωχή και αδύναμη προσευχή μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.