Ο διάλογος που μας έχει διασώσει ο ευαγγελιστής Μάρκος, μεταξύ του πονεμένου εκείνου πατέρα και του Κυρίου μας, διατηρεί πάντοτε μια πολύ μεγάλη επικαιρότητα. Αν μπορείς, λέει ο πατέρας, βοήθησέ μας.

Αλλά ο Κύριος τονίζει ότι είναι λάθος αυτή η παράκληση. Το σωστό είναι αν μπορείς εσύ να πιστέψεις: όλα είναι δυνατά σε αυτόν που πιστεύεις; Και ο πονεμένος εκείνος πατέρας απαντάει με μια κραυγή που, νομίζω, διατηρεί πάντα την επικαιρότητά της. Πιστεύω Κύριε!», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε πως η ομολογία αυτή του πατέρα θα μπορούσε να προστεθεί στις σύντομες προσευχές μας, έτσι ώστε να ξεδιαλύνει τις όποιες ρωγμές απιστίας κρύβουμε στις καρδιές μας. «Αισθάνεται ότι υπάρχει η πίστη μέσα του αλλά υπάρχει μια σκιά και μια μαύρη τρύπα απιστίας. Η Εκκλησία μας έχει μερικές πολύ σύντομες προσευχές. Το Κύριες Ελέησον, το Δόξασι ο Θεός. Νομίζω και αυτή η κραυγή αυτού του πατέρα μπορεί να προστεθεί στις σύντομες προσευχές μας. Πιστεύω Κύριε! Βοήθημι τη απιστία. Πάντα μέσα στην καρδιά μας υπάρχει μια ρωγμή απιστίας. Αλλά ο Κύριος θεραπεύει αυτές τις ρωγμές και απαντά και σε αυτή τη φτωχή και αδύναμη προσευχή μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.