Να ατενίσουμε με λαχτάρα και πόθο τον Σταυρό του Χριστού και να τον θέσουμε οδηγό στην καθημερινή μας ζωή προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος από τον Καθεδρικό Ναό των Τιράνων όπου ιερούργησε χθες, Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, Προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

«Μέσα στην αναμπουμπούλα της καθημερινής ζωής των πολλών θορύβων, των πολλών ειδήσεων χάνουμε και εμείς πολύ συχνά τη θέα του βασικού αυτού συμβόλου της πίστεως μας, του Σταυρού», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να στήσουμε και πάλι τον Σταυρό στο κέντρο της καρδιάς μας.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας:

«Αυτή την εβδομάδα δεσπόζει η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Είναι εις ανάμνηση ενός μεγάλου γεγονότος για την Εκκλησία μας. Όταν στον έκτο και έβδομο αιώνα είχαν πάρει τον Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα οι Πέρσες χρειάστηκε και πάλι να γίνει πολύς αγώνας και πολλές συγκρούσεις για να πάρουν οι Βυζαντινοί πιστοί ξανά τον Σταυρό και να τον στήσουν στα Ιεροσόλυμα. Μέσα στην αναμπουμπούλα της καθημερινής ζωής των πολλών θορύβων, των πολλών ειδήσεων χάνουμε και εμείς πολύ συχνά τη θέα του βασικού αυτού συμβόλου της πίστεως μας, του Σταυρού. Και αυτές τις ημέρες έρχεται και πάλι η Εκκλησία μας να μας υπενθυμίσει την τεράστια σημασία Του και την ανάγκη να τον στήσουμε και πάλι στο κέντρο της καρδιάς μας. Για να οδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας. Για να μας στηρίζει και να μας παρηγορεί στις δοκιμασίες που δεν είναι και λίγες. Ας ζήσουμε λοιπόν αυτές τις ημέρες και μεθαύριο θα έχουμε και πάλι την Θεία Λειτουργία ατενίζοντας με λαχτάρα και πόθο τον Σταυρό του Χριστού και θέτοντας τον οδηγό της καθημερινής μας ζωής».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.