Στη παροχή στέγης σε ανθρώπους που δεν έχουν κατοικία για να μείνουν προσφέρει η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας σε συνεργασία με δωρητές αυτής της προσπάθειας.

Η δράση ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων το οποίο αξιοποίησε την δωρεά που έλαβε από την κοινότητα Apeldoorn της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, το ποσό που δωρήθηκε αξιοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν σε συνεργασία με τον δήμο του Γράμς της κεντρικής Αλβανάις και χτίστηκε από τα θεμέλια μια κατοικία 98 τ.μ. η οποία παραχωρήθηκε σε μια οκταμελή οικογένεια η οποία διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα.

Την κατοικία επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος διαπιστώνοντας από κοντά το έργο που επιτελέστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί και το κατάλυμα το οποίο διαμένει η οικογένεια η οποία βρήκε πλέον νέα στέγη.

Η δαπάνη για την κατασκευή της κατοικίας έφτασε τα 28.700€, εκ των οποίων τα 22.700€ καλύφθηκαν από την κοινότητα Apeldoorn και τα 6.000€ ήταν δωρεά του Γραφείου Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.