Και τον μήνα Δεκέμβριο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επετειακές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σε όλη την Φθιώτιδα.

Στην ιστορική πόλη της Αμφίκλειας και στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η 53η επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και με θέμα: «Σημαντικές προσωπικότητες, προ και κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως».

Στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε η 54η επετειακή εκδήλωση της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Λαμίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας. Ο Άγιος της πολιτικής».

Τέλος, στην αίθουσα τελετών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας πραγματοποιήθηκε η 55η επετειακή εκδήλωση της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας Λαμίας με θέμα: «Το 1821 στη Δημοτική Παράδοση»,

Σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα προβληθούν από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», η 53η εκδήλωση την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ., η 54η επετειακή εκδήλωση το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. και η 55η επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

Οι εκδηλώσεις είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89,4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.