ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ: Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στις 04:00 τα ρολόγια μας θα δείχνουν 03:00 σηματοδοτώντας για ακόμα μία χρονιά τη μετάβαση στην χειμερινή ώρα. Η αλλαγή ώρας 2018 δεν είναι βέβαιο ότι θα θεσμοθετηθεί αφού βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες αναθεώρησης του ισχύοντος καθεστώτος με τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές να αφορούν το 2019. Ας δούμε τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αλλαγή ώρας 2018.

Η ώρα πρέπει να αλλάζει δύο φορές τον χρόνο, ώστε να λαμβάνεται υπόψη η μεταβαλλόμενη διάρκεια του φωτός της ημέρας και να αξιοποιείται η διαθέσιμη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης περιόδου σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Το αν καταργηθεί ή διατηρηθεί η αλλαγή ώρας είναι θέμα που απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καλείται να δώσει απάντηση στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το αν θα πρέπει να αναθεωρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο είναι οι βασικές επιλογές πολιτικής κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή ώρας:

1)διατήρηση των ισχυουσών ρυθμίσεων της ΕΕ για τη θερινή ώρα ή

2) κατάργηση της ισχύουσας εξαμηνιαίας αλλαγής της ώρας σε όλα τα κράτη μέλη και απαγόρευση των περιοδικών αλλαγών.

Η σχετική οδηγία να καθορίζει την υποχρέωση των κρατών μελών να περνούν στη θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και να επανέρχονται στη χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Στόχος της νομοθεσίας της ΕΕ για τη θερινή ώρα ήταν να ενοποιηθούν οι διαφορετικές εθνικές ημερομηνίες μετάβασης στη θερινή ώρα.

Οπότε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.