ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ 2018: Αλλάζει η ώρα από αύριο Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, με τα ρολόγια να γυρνούν μια ώρα πίσω σε χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, και στις 4 πμ να δείχνουν 3 πμ παρόλο που τον τελευταίο καιρό αποφασίζεται σε επίπεδο Ε.Ε. για το αν θα διατηρηθεί η αλλαγή ώρας ή αν θα καταργηθεί. Διαβάστε περισσότερα για την επερχόμενη αλλαγή ώρας 2018.

Αύριο Κυριακή 28 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η αλλαγή ώρας οπότε και οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, καθώς περνάμε και επισήμως στη χειμερινή ώρα.

Να αναφερθεί πως οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιθώριο από το 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να αποφασίσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν σχετικά με το μέτρο της διατήρησης ή κατάργησης χειμερινής ή θερινής ώρας.

Αλλαγή ώρας 2018 – Η πρόταση της Ευρώπης

Η πρότασή για κατάργηση του μέτρου που προβλέπει να προχωρούν οι δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο και μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο.

Για να εφαρμοστεί το μέτρο για την αλλαγή ώρας, η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ, ενώ κάθε κράτος-μέλος μπορεί ξεχωριστά να αποφασίσει για το ζήτημα.

Αλλαγή ώρας 2018 – Τι ισχύει στη χώρα μας

Το μέτρο της αλλαγής ώρας υιοθετήθηκε το 1973 και ορίζει πως – 1) Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και 2) Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Οπότε μην ξεχάσετε αύριο 28 Οκτωβρίου να ρυθμίσετε τα ρολόγια μια ώρα πίσω.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.