Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια θα μαθαίνουν μόλις τον Ιούλιο το εάν θα μπαίνουν ή όχι στη σχολή της πρώτης τους προτίμησης.

Οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας θέλουν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, να ακολουθεί ένα διάστημα κατά το οποίο οι σχολές και τα τμήματα θα καθορίζουν την τελική βάση εισαγωγής. Αφού προηγηθεί η απόφαση της σχολής έπειτα οι υποψήφιοι θα πληροφορούνται την τελική βάση εισαγωγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr, οι πρυτάνεις εμφανίζονται θετικοί στη συνδιαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής του κάθε τμήματος.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, το νέο σύστημα εισαγωγής να εφαρμοστεί άμεσα, από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Δύο μηχανογραφικά
Οι Πρυτάνεις συμφώνησαν με την υπουργό Παιδείας να καθορίζει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα τη βάση εισαγωγής των φοιτητών.
Ο υπολογισμός θα βγαίνει από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) στο επιστημονικό πεδίο που σχετίζεται με το Τμήμα.
Αρχικά οι υποψήφιοι θα επιλέγουν μία ομάδα σχολών και έπειτα σε όσα τμήματα έμειναν κενές θέσεις θα μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους όσοι δεν μπήκαν στην αρχική ομάδα που επέλεξαν.

Προτάσεις σχετικά με την ασφάλεια στα ΑΕΙ
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των πανεπιστημίων στηρίζεται στα εξής μέτρα:

* Σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, η οποία θα αποτελείται από αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας,

* Σύσταση δομών και διεύρυνση μέτρων ασφαλείας στον χώρο του πανεπιστημίου, όπως συστήματα ελεγχόμενης εισόδου,

* Ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού και ποινικού δικαίου, και θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στόχος, για το υπουργείο Παιδείας αποτελεί η «βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απρόσκοπτης διεξαγωγής έρευνας και διδασκαλίας».

Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τέλος, το υπουργείο Παιδείας πρότεινε την ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Έως τώρα δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ πρυτάνεων και ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Οι πρώτοι προτάσσουν την άποψη ότι την εποπτεία θα πρέπει να έχει κάθε Πανεπιστήμιο. Αντίθετα, η δεύτερη πλευρά επιμένει ότι το νέο σώμα θα πρέπει να εντάσσεται στην Ελληνική Αστυνομία και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021: Θεαματικές αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προτείνει το υπουργείο Παιδείας. Θεσπίζονται ελάχιστη βάση εισαγωγής και δύο μηχανογραφικά
Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2021 – τι θα ισχύσει. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έθεσε στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων τις προτάσεις της για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την ενίσχυση της ασφάλειας των ΑΕΙ.

Οι προτάσεις της υπουργού θα συζητηθούν περαιτέρω στην επικείμενη Σύνοδό των Πρυτάνεων την ερχόμενη Παρασκευή.

Πιθανές οι προσλήψεις αναπληρωτών σε Γενική, παράλληλη και ΖΕΠ πριν τις γιορτές
Για την πιθανότητα προσλήψεων αναπληρωτών πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ενημερώνει ο ΠΑΣΑΔ.

Σε σχετική ανάρτηση επισημαίνεται:

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε προσλήψεις στη Γενική, παράλληλη και ΖΕΠ πριν τις γιορτές. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και θα ενημερώσουμε».

Οι προσλήψεις των τελευταίων ημερών
Τι τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά:

Προσλήψεις αναπληρωτών: 302 εκπαιδευτικοί στις ΔΥΕΠ

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τους πίνακες με τα ονόματα των αναπληρωτών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ79.01, ΠΕ86 και ΠΕ91.01 για απασχόληση στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.