Έρχονται αλλαγές στην φορολοταρία ενώ το δημόσιο θα κληρώνει σπίτια.

Αλλαγές στην φορολοταρία – Κλήρωση Σπιτιών

Παράλληλα, θα υπάρξει πλήρης αναμόρφωση του συστήματος της φορολοταρίας ώστε να μη δίνονται κάθε μήνα από 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς αλλά να δίνονται πολύ σημαντικότερα ποσά σε μικρότερο αριθμό φορολογουμένων, ώστε να «κυνηγάνε» τις αποδείξεις. Μάλιστα εξετάζεται να γίνονται και κληρώσεις σπιτιών που έχουν περιέλθει στο Δημόσιο από κατασχέσεις.

Όλα αυτά γίνονται ώστε σχεδόν το σύνολο των συναλλαγών να πραγματοποιείται με πλαστικό χρήμα και να μην μπορεί κάποιος επιχειρηματίας ή επαγγελματίας να αποφύγει την έκδοση απόδειξης.

Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Περίπου 570.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 1.300.000 συνταξιούχοι με κύρια και επικουρική σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα θα δουν από το επόμενο έτος μείωση της φορολογίας τους από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματά τους που δρομολογεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Η κατάργηση αυτή θα φανεί στον μηνιαίο μισθό ή σύνταξη από τον πρώτο κιόλας μήνα καταβολής καθώς θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση του φόρου. Αυτό άλλωστε συμβαίνει εφέτος στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και έχει θεσπιστεί να ισχύσει και για το 2022. Οι μόνοι που μέχρι στιγμής έχουν μείνει εκτός της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την επέκταση της μείωσης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022, καθώς και την αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022.

Η εισφορά αλληλεγγύης καταργήθηκε για τα εισοδήματα 2020 και 2021 για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες και μερισματούχους, με το όφελος να εμφανίζεται αντίστοιχα στις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος και σε εκείνες που θα συμπληρωθούν το 2022.

Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης φαίνεται στα εισοδήματα 2021 και 2022, και μάλιστα άμεσα στη μηνιαία παρακράτηση του φόρου. Για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων και τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (όριο πάνω από το οποίο επιβάλλεται η εν λόγω φορολογία) δεν είχε γίνει καμία αλλαγή στην εισφορά αλληλεγγύης, κάτι που αναμένεται να συμβεί από το 2022.

Στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν εκτός από την επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους να ισχύσει η ευεργετική αυτή διάταξη και για τα εισοδήματα του 2022 αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, εισοδηματιών και μερισματούχων.

Οσον αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων, η μείωση του συντελεστή από το 24% στο 22% ισχύει τόσο για τα εφετινά κέρδη όσο και για τα επόμενα έτη, εκτός και αν υπάρξει και νέα μείωση στο 20%, αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να προκρίνεται κάτι τέτοιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.