Με λαμπρότητα και την συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21ης Οκτωβρίου αφ’εσπέρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην ενορία Άγιου Ιωάννη Αλιβερίου η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, των ιερων λειψάνων του Άγιου Δημητρίου εκ της Ιεράς Μονής Μάτζαρη του Οξυλίθου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου τα οποία προσεκόμισαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο με την συμμετοχή και άλλων ιερέων.

Τα χαριτόβρυτα λείψανα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Βογιατζής και οι πιστοί.

Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της εορτής του ιερού ναού για την προσκύνηση από τους πιστούς εν συνεχεία τελέσθηκε δέησις.

Ακολούθησε η Προεόρτιος Κατανυκτική Αγρυπνία εις τον Άγιο Δημήτριο στην οποίαν οι πιστοί εν κατανύξη και ευλάβεια κοινώνησαν των Αχράντων Μυστήριων.

Τους ύμνους της αγρυπνίας απέδωσαν κατανυκτικά στο δεξιό αναλόγιο ο Μουσικολογιώτατος Διάκονος της Μητρόπολης π. Γεώργιος Χαρίσης με τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλαμπο Μαζαράκη και στο αριστερό αναλόγιο ο Ιεροψάλτης του Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.
Αλιβέρι: Υποδοχή Ι. Λειψάνου του Αγ. Δημητρίου στον Άγιο Ιωάννη

Αλιβέρι: Υποδοχή Ι. Λειψάνου του Αγ. Δημητρίου στον Άγιο Ιωάννη


Αλιβέρι: Υποδοχή Ι. Λειψάνου του Αγ. Δημητρίου στον Άγιο Ιωάννη

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.