Φέτος δεν θα μπορούσε κατά πως φαίνεται εξαιτίας της λίγης επιμέλειας πυο δείξαμε κατά αυτήν την περίοδο και που καθιστά πλέον την κατάσταση της πανδημίας για τους δύο μήνες που έρχονται ακόμη πιο επικίνδυνη για τον τόπο μας.

Θα το στερηθεί και η Εκκλησία επειδή οι Χριστιανοί μας έπρεπε να προσέξουν λίγο περισσότερο. Θα στερηθούμε λοιπόν ξανά αυτήν την μεγάλη γιορτή. Θα τελέσουμε όμως τις Ακολουθίες όλες σε όλους τους ναούς”

Αυτά ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο κήρυγμά του κατά Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως σήμερα το πρωί.Εξήγησε στους πιστούς πως μπορούν να προμηθευτούν τον αγιασμό ζητώντας πάντως πολλή προσοχή,

Ανέλυσε τι σημαίνει ο αγιασμός, είπε πως “Άγιος είναι ο μετανοημένος αμαρτωλός”, πως “ η Θεία Λειτουργία είναι έργο του λαού”, πως “θα καταλάβουμε την χάρη του Θεού σαν ένα νερό που μας ραντίζει”.

Εξήγησε για ο αγιασμός γίνεται και στην θάλασσα, λέγοντας πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως είναι στοιχείο θανάτου, και με τον Χριστιανισμό γίνεται στοιχείο ζωής και μέσω αυτού αναβαπτίζεται στην Βασιλεία των Ουρανών.

Γιατί στην θάλασσα, αναρωτήθηκε, και εξήγησε γιατί την φοβόντουσαν στα αρχαία χρόνια και δεν μπορούσαν να την εξερευνήσουν. ”Σε αυτήν την θάλασσα που την φοβόταν ο άνθρωπος η Εκκλησία ρίχνει τον Σταυρό” είπε.

Όσα συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία εντός και εκτός Ελλάδος όλα στο ekklisiaonline.gr.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

3 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Ωρομέδων Δίκαιος

Γλύφτης τῆς σατανικῆς νεοταξικῆς κυβέρνησης! Φαίνεται πώς γλύφει μέ σκοπό νά γίνει ὁ ἑπόμενος άρχιεπίσκοπος! Χωρίς ἲχνος πίστης, ἀνθέλληνας! Λυπᾶμαι τό ποίμνιο τῆς Άλεξανδρούπολης πού ἒχουν ἓναν τἐτοιο ἀνάξιο ποιμανάρχη! ΑΝΑΞΙΟΣ!

2
στυλιανος βραχνακης

Μας λυπεί από καρδίας η θέση του Σεβασμιότατου,ως θέση Ποντίου Πιλάτου, που νίπτει τας χείρας του για την ιεροσυλία που συντελείται εις βάρος της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας μας, επιρρίπτοντας αυτό το όνειδος στο πλήρωμα των πιστών. Δεν θα υπακούσωμεν σε αρχιερείς που ασκούν πολιτική και υπαλληλία, όπως ο ομιλών, οποιος χαρακτήρισε προσφάτως εωσφορικούς τους ιερείς που δέχονται και κοινωνούν πιστούς στην εκκλησία παρά τα μέτρα απαγόρευσης. Ακολουθούμε λοιπόν τους άξιους δεσπότες και τους πνευματικούς μας που πιστεύουν στον οίκο του Θεού, όπου οι σκοπιμότητες και οι πολιτικές δεν έχουν καμία θέση. Με αγάπη εκ καρδίας και με σεβασμό ψυχής ευχαριστούμε τον Κύριο και υπακούωμεν στη Διδασκαλία του, που ευλογείται από άξιους κληρικούς.

3

δεν ξέρεις τι λες. δεν γνωρίζεις τα βασικά και θα μας πεις για τον συμβολισμό του νερού;;;;;
ποιοι Χριστιανοί φταίνε αλήθεια;;;;;; μην βάζεις στο στόμα σου τους Χριστιανούς που ΔΕΝ εκπροσωπείς. ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. ΤΙ ανακατωσούρα πας να κάνεις και Συ;;;;;; ντε και καλά να μπεις στο club χαλάρωσε λίγο και μη μιλάς για τους Χριστιανούς. Μίλα για το άτομό ΣΟΥ , για την γνώμη ΣΟΥ, και την Κατα προσέγγιση ΣΟΥ ( τα πιστεύω σου.) ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ. ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕ!!!!!!!!!!!!!