Για τα νεα μετρα. Είδαμε ότι δεν συμπεριλαμβανόμασταν στη νέα δέσμη μέτρων και πολύ σωστά, διότι μέχρι τώρα τηρήσαμε επακριβώς και με ευλάβεια τα όσα μας έλεγε η επιστημονική κοινότητα.

Σε κάποιους Ναούς της χώρας που πήγαν λίγο να χαλαρώσουν τα μέτρα οι ίδιοι οι Χριστιανοί ήρθαν και μας είπαν να μας προστατεύσετε, μην αφήσετε να γεμίζει ο Ναός μέσα. Στα Μυστήρια όμως, στις κηδείες και τα μνημόσυνα, εκεί έχουν χαλαρώσει και δεν τηρούνται.

Εμείς δεν κάνουμε πράγματα επειδή μας τα αναγκάζει κάποια Κυβέρνηση ή μια επιτροπή υγείας. Ακούμε, ασπαζόμαστε αυτά που μας λένε γιατί και η Κυβέρνηση και η επιτροπή υγείας το καλό μας θέλουν, μας συστήνουν τόσα πράγματα αλλά είναι και δική μας φροντίδα να προφυλάξουμε τους Χριστιανούς μας.

Δεν έχει να κάνει με την πίστη μας, κανείς δεν αμφιβάλλει ούτε για την δύναμη της πίστεως, ούτε για την δύναμη των Μυστηρίων, όπως κακώς γινόταν εκείνη η κουβέντα τους προηγούμενους μήνες για την Θεία κοινωνία. Ο συγχρωτισμός όμως είναι εκείνος που χρειάζεται να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους μας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχασε μία μεγάλη ευκαιρία που θα τον αναδείκνυε στην ιστορία. Οι Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο ντρέπονται γιατί άδικα τους θεωρούν όλοι ή τζιχαντιστές ή απολίτιστούς. Αυτό μπορούσε να το ανατρέψει ο Ερντογάν για να αναδειχθεί πατέρας όλων των Μουσουλμάνων, δηλαδή να έκανε την Κωνσταντινούπολη μοντέλο συνύπαρξης του νέου Ισλάμ με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.”

“Θα μπορούσε να δώσει την Αγία Σοφία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργεί ως χριστιανικός Ναός και να κάνει το Σουλτάν Αχμέτ τζαμί που είναι δίπλα, το κέντρο του Ισλάμ της νέας Τουρκίας”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.