Για τους Ιερούς Ναούς στο επίπεδο «αυξημένοι κινδύνου» οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για ατομική προσευχή καθώς και να τελεστούν οι Ακολουθίες με ανώτατο όριο τα 9 άτομα. Ενώ στο επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου» όλες οι Ακολουθίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από τους θρησκευτικούς λειτουργούς

ALERT- Βγήκε το ΦΕΚ για Εκκλησίες: Γ Χαιρετισμοί με 20 πιστούς στους Καθεδρικούς- Ειδική περίπτωση αποτελεί η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο όπου θα επιτραπεί να Εκκλησιαστούν οι πιστοί στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς με ανώτατο όριο τους 20 και ένας άνα 25 τ.μ. σε ταυτόχρονη παρουσία.

Οι πιστοί θα μπορούν να Εκκλησιαστούν σε ολόκληρη την χώρα κατά την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών ανεξαρτήτως του επιδημιολογικού επιπέδου που βρίσκεται η περιοχή που κατοικούν.

Επίσης υποχρεωτικό είναι να ληφθούν κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μασκών, και τήρηση αποστάσεων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το άνοιγμα των εκκλησιών θα πραγματοποιηθεί με 1 πιστό ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και με όριο τους 20 πιστούς ανά ναό.

Παράλληλα με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης θα διεξάγονται τεστ κορονοϊού στους ιερείς και στους ψάλτες. Επίσης υποχρεωτικό είναι να ληφθούν κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή η χρήση μασκών, και τήρηση αποστάσεων.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.