Άγνωστοι παραβίασαν τον ναό Ιεράς Μονής στην Πάτρα και άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από την εικόνα της Παναγίας.

Το περιστατικό έγινε συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα Συχαινά τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την πόρτα του ναού, μπήκαν στο εσωτερικό του και κατευθύνθηκαν στο τέμπλο και στην εικόνα της Παναγίας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα τιμαλφή αντικείμενα που είχαν αφήσει ως τάματα οι πιστοί.

Το περιστατικό κατήγγειλε στην Αστυνομία η ηγουμένη της Μονής και ήδη αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών.

Διαβάστε ακόμη:

Πάφου Γεώργιος: “Γιατί να μην ισχύει στις εκκλησιες, ότι ισχύει στα σούπερμάρκετ;”

Aισιόδοξα είναι τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για επαναλειτουργία των ιερών ναών κατά την εορταστική περίοδο στην παρουσία πιστών, μετά το αίτημα που υπέβαλαν στην κυβέρνηση για επανεξέταση των απαγορευτικών και περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊου.

Ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος Alpha Καλημέρα ότι η Εκκλησία έχει εξηγήσει ήδη ότι τα μέτρα είναι άδικα προς το χριστεπώνυμο πλήθος, αφού εάν τηρηθούν οι αποστάσεις με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε ναού δεν υπάρχει λόγος να μην τελούνται Θείες Λειτουργίες στην παρουσία πιστών.

Η συνεχεια στο άρθρο Πάφου Γεώργιος: “Γιατί να μην ισχύει στις εκκλησιες, ότι ισχύει στα σούπερμάρκετ;”

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.