Αυτή την στιγμή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια ανέρχεται στα 1,18 ευρώ το λίτρο, όπως αναφέρουν βενζινοπώλες, με εξαίρεση την πόλη των Σερρών όπου εκεί η τιμή του βρίσκεται ακόμη στα 1,15 ευρώ, σύμφωνα με τη Σοφία Δαγγίλη, ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή.

«Υπάρχουν παραγγελίες, αλλά υπάρχουν και αυξητικές τάσεις στις τιμές», τονίζει ο Τάσος Παφραλίδης, πρατηριούχος στη Θεσσαλονίκη.

Από 1,18 έως 1,20 η τιμή λίτρου του πετρελαίου θέρμανσης στη Βέροια, με το ενδιαφέρον του κόσμου να υπάρχει ενόψει του παγετού, αλλά σε ποσότητα «πολύ μετρημένη», εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, επισημαίνει ο Στάθης Αθανασιάδης, επιχειρηματίας του κλάδου.

Καλό Φλεβάρη η χαλάρωση
Παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εισηγούνται τα μέλη της επιτροπής των ειδικών στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί της επιτροπής διαπιστώνοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την κατακόρυφη αύξηση των θανάτων, έκριναν πως είναι πολύ νωρίς για να δοθεί χαλάρωση στα μέτρα.

Παρότι αρχικά η κυβέρνηση επιδίωκε να επανέλθει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία, τελικώς οι ειδικοί δεν έδωσαν το πράσινο φως. Έτσι οι όποιες αποφάσεις για την χαλάρωση ή όχι των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα μετά το τέλος της συνεδρίασης, ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφέρεται ότι «σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

Tα μέτρα που είναι σε ισχύ
Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.
Απαγορεύεται η μουσική.
Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.