Με ψαλμούς, προσευχές και θυμίαμα γέμισε ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, μετά από σχεδόν 2 χρόνια «σιγής», εξαιτίας τόσο της υγειονομικής κατάστασης όσο και ενδογενών παραγόντων που προέβαλλε το κατοχικό καθεστώς.

Ο γοτθικού ρυθμού ναός, στη μεσαιωνική συνοικία, ο οποίος αποτέλεσε το σύμβολο «ενότητας και συμφιλίωσης» του λαού των δύο κοινοτήτων, που επιθυμούν να ζήσουν ειρηνικά και ελεύθερα στην πατρίδα τους, σ’ ένα κράτος ενωμένο, αδιαίρετο, υποδέχθηκε προεορτίως, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, τους λιγοστούς αριθμητικά πιστούς, που με αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης μετέβησαν, για να συμμετάσχουν στην ιερά ακολουθία και να εναποθέσουν στον Θεό δια πρεσβειών του αγίου, τους ανεκλάλητους στεναγμούς τους για το μέλλον της πατρίδας, της πόλης τους και του λαού των.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Κκαράς, ο οποίος μετέφερε προς όλους τις ευχές και προσρήσεις του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Κάρουλλας.

Μετά το πέρας, μέλη της πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας», αναφέρθηκαν επίσης με συγκινητικούς λόγους και συμβολισμούς στην ιδιαίτερη αυτή μέρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.