«Άκουσα βοήθεια και έτρεξα με τα λάστιχα» – Εργασίες συντήρησης πίσω από τη φωτιά στην εκκλησία Πεδουλά – Αποτράπηκαν τα χειρότερα – Έγκαιρη παρέμβαση κάτοικου Πεδουλά.

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση κάτοικου του Πεδουλά που διαμένει πλησίον της Εκκλησίας αποτράπηκαν τα χειρότερα και κατασβέστηκε άμεσα η φωτιά προτού καταστραφεί ολόκληρο το εικονοστάσι.

Μιλώντας στη Cyprus Times Πόλης Πολυκάρπου, κάτοικος Πεδουλά, εξήγησε πως η φωτιά ξέσπασε στο εικονοστάσι κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρηση. «Υπήρχαν άτομα μέσα στην εκκλησία που καθάριζαν τις εικόνες για να τις βάψουν. Στο σημείο υπήρχαν και εύφλεκτα φάρμακα και κατά την τριβή προκλήθηκε φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Καταστράφηκε ολοσχερώς μέρος από το εικονοστάσι της εκκλησίας στον Πεδουλά (pics)
Κληθείς να σχολιάσει πώς βρέθηκε στο σημείο και κατέσβεσε τη φωτιά, ο κάτοικος του Πεδουλά εξήγησε: «Εμένα το σπίτι μου είναι κοντά στην εκκλησία και άκουσα κάποιον να φωνάζει βοήθεια και αρπάξαμε λάστιχα από την γειτονία και σβήσαμε έγκαιρα τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς μέρος του εικονοστασίου, ενώ η φωτιά προκάλεσε και ορισμένες ζημιές στο Ιερό της Εκκλησίας.

Στο σημείο έσπευσαν και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου της Ευρύχου και τον Σταθμό Λακατάμιας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.