Κατά τη διάρκεια της συνάξεως αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την μυστηριακή και λειτουργική ζωή των πιστών.

Τριήμερη Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξίαρχων Μιχάλης και Γαβριήλ στο Neni, Anambra State στην Ιερά Μητρόπολη Νιγηρίας. Την τρίτη μέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, με την ευλογία του Παπά και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρική κ. κ. Θεοδώρου Β’, χειροτόνησε διάκονο το μοναχό π. Μωυσή.
Στην πρώτη μέρα η Σύναξη ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία όπου ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης π Κορνήλιος Osuji, ενώ τη δεύτερη μέρα ιερούργησε ο π. Αναστάσιος Benedict.

Κατά τη διάρκεια της συνάξεως αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την μυστηριακή και λειτουργική ζωή των πιστών.

Κατά την διάρκεια των ημερών της Ιερατικής Συνάξεως της Μητροπόλεως Νιγηρίας, παραβρέθηκε προσκεκλημένος ο Διευθυντής του Orthodox Christian Mission Center π. Μαρτίνος από την Αμερική.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, εορτή της Μεταστάσεως του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρία κ. Αλέξανδρος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Nanka, πλαισιούμενος από τον. π. Κορνήλιο Osuji, τον π. Μαρτίνο Διευθυντή του OCMC, τον ιερατικό προϊστάμενο του Ναού π. Ιωάννης Okolo και των διακόνων της Μητροπόλεως π. Κυπριανό και π. Μωϋσή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.