Στον Ιερό Ναό του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στο ολιγάνθρωπο χωριό Σασά της Άνδρου τέλεσε απόψε την Ακολουθία του Νυμφίου, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Ιεράς Μονής Παναχράντου, προεξάρχοντος του Ηγουμένου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, και του Εφημερίου Πρεσβ. Ιουστινιανού, των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φιλ. Φόρτωμα, της Αντιδημάρχου Άνδρου κας Μαρίας Βενετίκη και κατοίκων των πέριξ χωρίων Κουρελίου, Φαλίκων και Αλλάδου και της ευρύτερης περιοχής Κορθίου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι ο Νυμφίος έρχεται, απογυμνωμένος από την κραταιά δόξα Του, ως αντίλυτρο της σωτηρίας του ανθρώπου, για να πει στον καθένα μας ότι μας αγαπά και ότι του ανήκουμε, και θα ερχόταν στον κόσμο και θα θυσιαζόταν για τη σωτηρία έστω και ενός ανθρώπου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αποψινές παραβολές των 10 Παρθένων και των Τάλαντων, τονίζοντας ότι πρέπει να έχουμε διαρκώς αναμμένες τις λαμπάδες της καρδιάς μας, με το λάδι των αρετών μας, της αγάπης, της φιλανθρωπίας και της συγχωρητικότητας.
Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τίμιων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φελλού.
Το μεσημέρι, θα επιστρέψει μέσω Μυκόνου στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.