Την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τέλεσε ο Θεοφιλέσταστος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021.

«Κάθε Χριστιανός που προσπαθεί να εκπληρώσει το νόμο του Χριστού στη ζωή του δοκιμάζεται και πειραματίζεται από δαίμονες. Και η βοήθεια της Παναγίας, της Μητέρας του Θεού, είναι απροσδόκητη σε αυτόν τον αγώνα».

«Απόψε, ζητήσαμε τη βοήθεια της Μητέρας του Θεού για να μας υποστηρίξει σε αυτήν την προσπάθεια των τελευταίων ημερών της νηστείας, για κάθε πειρασμό και από οποιαδήποτε απόπειρα που προέρχεται από αυτά τα πνεύματα της κακίας και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Αγίου Πάθους ας ταυτιστούμε ο καθένας σύμφωνα με τις δυνάμεις της ψυχής του, με το Πάθος του Κυρίου, ο οποίος πρόθυμα δίνει τον εαυτό του να κοροϊδευτεί, να καταδικασθεί, να σταυρωθεί και να ταφεί, έτσι ώστε μαζί μας να αναστηθεί την τρίτη ημέρα δίνοντάς μας νέα, αιώνια ζωή».

Σε αυτές τις δύο εβδομάδες είμαστε υποχρεωμένοι να νηστεύσουμε πολύ περισσότερο από ό, τι τις προηγούμενες εβδομάδες, και καλούμαστε να πολλαπλασιάσουμε την προσευχή, την ελεημοσύνη και την πνευματική μας προσπάθεια για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά, με αγνές καρδιές και συνείδηση στη φωτεινή γιορτή της Ανάστασης του Σωτήρα Ιησού Χριστού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.