Με την παρουσία πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, διενοριακή Σύναξη με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της νήσου, κατά την οποία τελέσθηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό, τις Στάσεις της οποίας έψαλαν, κατά την τάξη και κατά σειρά, όλοι οι Εφημέριοι της Σύρου.

​Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, Προϊσταμενος του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, προσκληθείς προς τούτο, ομίλησε διδακτικώτατα και πνευματικώτατα, αναλύοντας τους 7 λόγους του Κυρίου επί του Σταυρού, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, οι τρεις επόμενοι στο μυστήριο της σωτηρίας και ο τελευταίος εκφράζει την μέσα στον υπέρτατο πόνο τέλεια εμπιστοσύνη στο Θεό.
Ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τον όντως πατέρα, ποιμένα, απλανή διδάσκαλο και ικανό κυβερνήτη του πλοίου της Παναγιοφυλάκτου Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, κρίκο σωτηρίας και ενώσεως μα τον Κύριο και Θεό μας, κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, και ιατρού και θεραπευτού των πνευματικών του τέκνων, και προσωπικό του, όπως τόνισε, Ευεργέτη, τους Εφημερίους της Σύρου, και ιδιαίτερα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, ευχηθείς σε όλους για το Άγιο Πάσχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.