Τον Εσπερινό και την Ι. Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε κατ᾿ εντολή του Σεβασμιωτάτου ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος ομίλησε για την αγάπη και την μητρική στοργή που τρέφει η Υπεραγία Θεοτόκος στους ανθρώπους φέροντας ως παράδειγμα το περιστατικό με την Ι. Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, όπου οι «αμελείς» Μοναχοί διεσωθήκαν, παρά το θέλημα του βρεφοκρατούμενου στις αγκάλες Της Χριστού, από τους πειρατές.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα γεγονότα στης ζωής της Παναγίας μας, από την σύλληψη έως και την Κοίμησή Της, ενώ στο τέλος παρεκάλεσε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας να δέετε στην Παναγία Μητέρα μας, ώστε όλοι να αξιωθούμε, όπως η Μαρία «ἣ καὶ παρακαθίσασα παρὰ τοὺς πόδας τοῦ Ἰησοῦ ἤκουε τὸν λόγον αὐτοῦ» (Λουκ. ι΄, 39) να βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία και να ακούμε τον λόγο του Θεού!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.