ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 2024 Live: Παρασκευή 19 Απριλίου ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ακάθιστος Ύμνος Ζωντανά. Εσπερινός Παρασκευής Ακαθίστου Ύμνου της Θεοτόκου - Ευλογία και Προσευχή στην Παναγία.

Διαβάστε τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, ολόκληρο τον Ακάθιστο Ύμνο σε απόδοση του θεολόγου Ευαγγέλου Γ. Καρακοβούνη.

Ε Εβδομάδα Νηστειών. Ακάθιστος Ύμνος Παναγίας Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 19.00 το απόγευμα. Χαιρετισμοί της Παναγίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ: Ακολουθία Ακάθιστου Ύμνου της Παναγίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 19.00.

ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ: Οι Χαιρετισμοί τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 19.00 – Ολόκληρος ο Ακάθιστος Ύμνος της Παναγίας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ: Χαιρετισμοί – Ακάθιστος Ύμνος της Θεοτόκου – Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο των Ε’ Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ολόκληρο τον Ακάθιστο Ύμνο.

Χαιρετισμοί

Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι’ αυτό τον αγώνα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι οι Χαιρετισμοί.

Ακάθιστος Ύμνος

Με την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου εκδηλώνονται ευχαριστίες και εγκώμια στο πρόσωπο της Παναγίας. Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές. Αποτελείται, κατά βάση, από τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Κανόνα του Ακάθιστου Ύμνου, πλαισιωμένα με ψαλμούς, απολυτίκια και ευχές.

Και τα δύο χαρακτηρίζονται ως αριστουργήματα της Βυζαντινής υμνολογίας, που εξαίρουν το έργο και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, με θεολογικό βάθος, κομψότητα λόγου, μουσικό κάλλος, αγιοπνευματική έμπνευση.

Ο Κανόνας του Ακάθιστου είναι έργο των Ιωάννου Δαμασκηνού (οι ειρμοί) και Ιωσήφ Ξένου του Υμνογράφου (τα τροπάρια).

Διαβάστε αναλυτικά για τον Ακάθιστο Ύμνο και ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.