Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου θα φέρει την «ανάσταση» στον ελληνισμό και την ορθοδοξία στην Τουρκία με ευοίωνες ειδήσεις για τα δύο σύμβολα της πίστης μας: την Παναγία Σουμελά και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Στην πρώτη οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς ώστε να ανοίξει εξολοκλήρου στις 18 Μαΐου, και στη δεύτερη η ανακαίνιση αναμένεται να ξεκινήσει (εκτός απροόπτου) μετά το Πάσχα.

Το τελευταίο διάστημα εκφράζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο διάχυτη η αισιοδοξία για την επαναλειτουργία της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ύστερα από σχεδόν πενήντα χρόνια «σιωπής» της Σχολής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε πρόσφατη ομιλία του ανέφερε ότι στον ορίζοντα υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα σημεία για το άνοιγμά της.

Στο ίδιο κλίμα ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, νέος ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου στεγάζεται και η περιώνυµος ιστορική Σχολή, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι «έχουµε όντως σηµάδια από διάφορους χώρους, εντός και εκτός της χώρας, για το άνοιγµα της Σχολής».

Ο κ. Κύριλλος αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι αµέσως µετά το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης των κτιρίων της Μονής και της Σχολής, µια δαπάνη που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Αρχων Οφφικιάλιος του Οικουµενικού Πατριαρχείου και πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους. Μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το 2024.

Όπως γράφει το «Εθνος» όλα ξεκίνησαν αµέσως µετά την ενθρόνισή του, τέλη Ιουλίου, όπου ο κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τον κ. Μαρτίνο στο γραφείο του και τον παρακάλεσε να αναλάβει την ανακαίνιση της Σχολής. Τους δύο άνδρες συνδέει µεγάλη φιλία και αλληλοεκτίµηση από το παρελθόν, ενώ πολλές φορές ο κ. Μαρτίνος έχει εκφράσει δηµόσια τη στήριξή του στο πρόσωπο του Οικουµενικού Πατριάρχη Βαρθολοµαίου και του Οικουµενικού Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.