Η Ιερα Μητρόπολη Θεσσαλονικης λαμβάνοντας υπ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας για την μετατροπή του ιερού ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, τελεί αυτήν την ώρα την ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια του Ακαθίστου Ύμνου.

Η Ακολουθία πραγματοποιείται στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης και χοροστατεί ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου ιερείς και Διακόνους τους Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Μητροπόλεως και έχει γεμίσει τον ιερό ναό συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες.

Παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, η ακολουθία του Εσπερινού.

Από νωρίς δεκάδες πιστοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μητροπολίτη με αφορμή τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, έχουν συρρεύσει στον Ιερό Ναό και προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας.

Υπενθυμίζεται πως για τις 19:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος.

Την ίδια ώρα στο προαύλιο της εκκλησίας έχει αναρτηθεί πανό το οποία γράφει στα αγγλικά “Η Αγία Σοφία είναι χριστιανική εκκλησία”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.