ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 2023 Live: Παρασκευή 31 Μαρτίου ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ακάθιστος Ύμνος Ζωντανά. Εσπερινός Παρασκευής Ακαθίστου Ύμνου της Θεοτόκου - Ευλογία και Προσευχή στην Παναγία.

Ε Εβδομάδα Νηστειών. Ακάθιστος Ύμνος Παναγίας Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 19.00 το απόγευμα. Χαιρετισμοί της Παναγίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ: Ακολουθία Ακάθιστου Ύμνου της Παναγίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 19.00.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ: Οι Χαιρετισμοί τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 19.00 – Ολόκληρος ο Ακάθιστος Ύμνος της Παναγίας.

Ακάθιστος Ύμνος

Την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας της Μεγάλης Σαρακοστής ακούγονται και οι 24 Οίκοι που συνθέτουν τον Ακάθιστο Ύμνο. Ο μεγάλος σε έκταση και ιδιαίτερα πλούσιος σε θεολογικά νοήματα ύμνος, που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες, καθιερώθηκε να ψάλλεται στα μέσα του 7ου αιώνα, όταν βασιλιάς του Βυζαντίου ήταν ο Ηράκλειος.

Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, αν και πολλοί τον αποδίδουν στον Ρωμανό τον Μελωδό, που έζησε τον 6ο αιώνα. Η αφορμή για να θεσπισθεί ο Ακάθιστος Ύμνος ως ακολουθία της Εκκλησίας (Χαιρετισμοί) στάθηκε η εκστρατεία του αυτοκράτορα Ηράκλειου εναντίον των Περσών. Οι Πέρσες είχαν κυριαρχήσει σε πολλές περιοχές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνη.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή του Ακαθίστου Ύμνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.