Στις χθεσινές του δηλώσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για ένταση και απειλητική γλώσσα. «Η Ελλάδα χρειάζεται να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, να καταλάβει ότι αυτό δεν βγάζει πουθενά με την Άγκυρα» δήλωσε προκλητικά ο Ακάρ, ανεβάζοντας εκ νέους τους τόνους κατά της χώρας μας.
Ενδιαφέρον ωστόσο έχουν και όσα υπόλοιπα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και πως τις αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο Ακάρ κατηγόρησε Έλληνες αξιωματούχους για τις συχνές επισκέψεις τους σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου, που βρίσκονται απέναντι από τα τουρκικά παράλια, χαρακτηρίζοντάς τες προκλητικά «περιστατικά που κλιμακώνουν την ένταση». Είναι τόσο γαλαντόμος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που «επιτρέπει» μεν στην ΠτΔ, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας, τον Α/ΓΕΣ κ.α. να πατούν το πόδι τους στα νησιά αυτά, αλλά ζητάει ουσιαστικά να γίνεται με… μέτρο.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ: «Φυσικά μπορείτε να κάνετε τις επισκέψεις σας, να μιλάτε και να συναντιέστε (στα νησιά) Αλλά, μόνιμα αυτές οι επισκέψεις σε νησιά, σαν να μην υπάρχουν άλλα, σε αυτά που βρίσκονται 300μ, 500μ, 3χλμ και 5 χλμ από την Τουρκία, απο ΠτΔ, πρωθυπουργό, υπουργούς, αρχηγό του Γ. Επιτελείου και όλους τους στρατιωτικούς, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να μετατρέπονται σε προκλήσεις και σε περιστατικά που κλιμακώνουν την ένταση».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κουνώντας ουσιαστικό το δάκτυλο προς την Ελλάδα, ζήτησε οι διαφορές των δύο χωρών, να μην παρουσιάζονται από την Αθήνα ως προβλήματα Τουρκίας – Ε.Ε. ή Τουρκίας – Η.Π.Α. «Οι Έλληνες γείτονες μας, οι Έλληνες φίλοι μας πρέπει να σταματήσουν κάθε φορά να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά θέματα και προβλήματα, τα θέματα Τουρκίας και Ελλάδας, σαν να είναι δουλειά ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ και σαν να είναι μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. Διότι με αυτήν τη ρητορική προκαλούν όχι επίλυση των προβλημάτων, άλλα διεύρυνση τους» δήλωσε ο Ακάρ, επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις προς τη χώρα μας ν’ απέχει από… «ρητορική απειλών» κατά της Τουρκίας, τασσόμενος υπέρ του διαλόγου, σύμφωνα όμως με την ατζέντα της Άγκυρας.

«Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο. Οι σχετικές με το Αιγαίο συνομιλίες άρχισαν, αλλά στο μεταξύ οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να μείνουν μακριά από τις εντάσεις Δεν πρέπει να κλιμακώνουν τις εντάσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ρητορική που αυξάνει και κλιμακώνει την ένταση. Σε αυτό το θέμα, οι Έλληνες γείτονες μας πραγματικά πρέπει να σταματήσουν την απειλητική ρητορική. Πρέπει να αντιληφθούν πως με την απειλητική ρητορική δεν έφτασαν πουθενά ως σήμερα» τόνισε ο Ακάρ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.