Αϊλί εμέν» είναι ο τίτλος της νέας μικρού μήκους ταινίας που ετοίμασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου βασισμένη στη αληθινή ιστορία του Θεολόγη Ιωσηφίδη, μέσα από το βιβλίο της κόρης του, Μαρίας Ιωσηφίδου-Αμανατίδου, «Λάμνοντας την ιστορία με το άροτρο της πατρικής μνήμης«.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν όλοι οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης , οι οποίοι γνώρισαν από κοντά το δράμα του ποντιακού ελληνισμού και του ξεριζωμού τους.

«Για εμάς και τα παιδιά μας αποτελεί παράδοση η δημιουργία ταινιών μικρού μήκους προκειμένου να παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμούς. Φέτος επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ζωντανεύοντας την ιστορία του Θεολόγη Ιωσηφίδη» ανέφερε στο pontos-news.gr η εκπαιδευτικός Βασιλική Ντικμπασάνη.

Η ταινία θα λάβει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Υπεύθυνοι για τη δημιουργία της ταινίας ήταν οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ΄ τάξης Απόστολος Δομτζίδης και Βασιλική Ντικμπασάνη.

Πηγή: pontos-news.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 2 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.