Σε κλίμα κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.

Να αναφερθεί ότι της Ιεράς πανηγύρεων προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και εκπροσώπους Μονών του Αγίου Όρους.

Τους ύμνους απέδωσαν από τον δεξιό χορό Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Μουσικοδιδάσκαλο Δρ. Γεώργιο Κωνσταντίνου και στον αριστερό χορό Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Λιτής παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Μεγάλο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί αντηλλάγησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Γέροντα Εφραίμ.

Να αναφερθεί ότι ο Γέροντας Εφραίμ στο συνοδικό αναφέρθηκε στην σημασία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ τόνισε ότι είναι μεγάλη ευλογία ότι προεξάρχει της πανηγύρεως ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος μίλησε για το έργο που επιτελείται στην πέμπτη ήπειρο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

«Το Μοναστήρι του Βατοπαιδίου είναι ένα ιδιαίτερο μοναστήρι όχι μόνο για την μεγάλη προσφορά και ελεημοσύνη του, αλλά για την πνευματική παρακαταθήκη που έχει και την αγιότητα» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος πρόσθεσε: «Ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη την Αγιότητα και όχι τα χρήματα και τις απολαύσεις».

Τέλος, από την πλευρά του ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου κ. Μεθόδιος, αναφέρθηκε στην παράδοση που υπάρχει μεταξύ της Μονής Χιλανδαρίου με την Μόνη Βατοπαιδίου, ενώ φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι σήμερα είναι γι΄ αυτόν η επέτειος 30 χρόνων από την ημέρα που ήρθε να γίνει μοναχός στο Περιβόλι της Παναγίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.