Ι.Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με πανηγυρική Αγρυπνία τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Τριάδος Πειραιώς το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου.
Του πανηγυρικού εσπερινού της ιεράς αγρυπνίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιότατος Αρχιμανρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο, Καθηγούμενο της Ι. Μ. Προφήτου Ηλιού Ερυθρών και άλλων κληρικών.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσεν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, μετοχιάρης της Ι. Μ. Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού, συνιερουργούντων του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μ. Πειραιώς Νήφωνα Καπογιάννη και λοιπών πρεσβυτέρων και διακόνων.

Το ιερό αναλόγιο κόσμησε χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Ρισάνου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για να ευχηθεί στον Αρχιδιάκονό του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, αναφερόμενος στην μεταστροφή του Θεοφόρου Πατρός Σιλουανού, από μια άσωτη και αμαρτωλή ζωή, μέσα από την αρετή της μετανοίας και της ασκήσεως, στην τελείωση και την θέωση της ανθρωπίνης υπάρξεως, κατορθώνοντας τοις ιδίοις οφθαλμοίς να ιδεί τον Κύριο, ο οποίος τον πλημύρισε με την χάρη Του.

Στο τέλος της ομιλίας του ο γέροντας Αλέξιος απέδωσε θερμές ευχές εκ μέρους όλων στον εορτάζοντα π. Σιλουανό, ευχόμενος ο ζήλος της νεότητός του να είναι ο ίδιος έως τα βαθειά του γεράματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.