Το εσπέρας της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού, του οποίου μέρος της δεξιάς χειρός φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Την Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, πλαισιούμενους από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων, ενώ τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Ηλίας Στάθης και κ. Γεώργιος Φρέσσας.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Πρεσβύτερο το Διάκονο της Μονής π. Γρηγόριο (κατά κόσμον Παναγιώτη) Αντωνιάδη. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον π. Γρηγόριο αναφέρθηκε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της Ιερωσύνης και τόνισε ότι στην σημερινή δύσκολη εποχή θα πρέπει να ποιμαίνει τους πιστούς με τις απαιτήσεις και τα δεδομένα της εποχής μας, έχοντας ως παράδειγμα τους σύγχρονους Αγίους Νικόλαο Πλανά και Ιάκωβο Τσαλίκη. Επίσης, συμβούλεψε τον π. Γρηγόριο να είναι απλός, ταπεινός, να διακονεί το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά και να ξεκουράζει τους πιστούς και τους προσκυνητές.

Στο τέλος της Αγρυπνίας ο νέος Πρεσβύτερος π. Γρηγόριος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των πιστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.