Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στη Σόφια της Βουλγαρίας για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα το βράδυ της Κυριακής 29ης Νοεμβρίου. Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί.

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Άγιο Ανδρέα και τόνισε στους πιστούς να ακούσουν τις πνευματικές διδασκαλίες του και τις διδασκαλίες του αδελφού του Αποστόλου Πέτρου ενώ ανέφερε: «Τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα ο οποίος ακούγοντας το κάλεσμα του Σωτήρα άφησε τα πάντα και Τον ακολούθησε αφιερώνοντας όλη του τη ζωή. Υπηρέτησε πολλά έθνη και έφτασε να μαρτυρήσει για την αλήθεια του Χριστού. Αυτή η αγάπη για τις εντολές Του και την Εκκλησία και η αγάπη για τον Χριστό που βρισκόταν στις καρδιές των Αποστόλων καλύπτει τις αμαρτίες. Οι Απόστολοι μας κληροδότησαν αυτή την αγάπη, μας ανέθεσαν να τη διατηρήσουμε, να τη διανείμουμε και να την κληρονομήσουμε και εμείς στα μελλοντικά παιδιά μας»

Ενώ κατέληξε ο Θεοφιλέστατος λέγοντας «Μας κληροδοτούν να είμαστε ανθρώπινοι ο ένας στον άλλο, να είμαστε γενναιόδωροι, ελεήμονες στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Ας σταθούμε στο κατώφλι της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, να ακούσουμε το κάλεσμα του Κυρίου: «Ακολούθησέ με» και να καθιερωθούμε ως αληθινά, σταθερά και συνετά παιδιά του».

Στο τέλος ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου τόσο για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα όσο και για την νηστεία των Χριστουγέννων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.