Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς τελέστηκε η καθιερωμένη από ετών αγρυπνία επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Γοργοϋπηκόου (ή Γοργοεπηκόου). Στον ναό φυλάσσεται ευμεγέθες αντίγραφο της Παναγίας της Γοργοϋποκόου, κι έτσι η αγρυπνία αυτή αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα.

Προεξάρχων της λειτουργικής συνάξεως ήταν ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, ο οποίος πριν από 24 χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου του 1996, εξελέγη Επίσκοπος της ακριτικής αυτής επαρχίας. Μαζί του συλλειτούργησε πλειάδα ιερέων της τοπικής Εκκλησίας.

Η αγρυπνία ξεκίνησε περί την 8η ώρα, με το Απόδειπνο και τους Χαιρετιστηρίους Οίκους στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ο Εσπερινός, η Λιτή, η Αρτοκλασία, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το πρωί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.