Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς φυλάσσεται ευμεγέθες αντίγραφο της εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, προς τιμήν της οποίας κατ' έτος τελείται Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία.

Έτσι και φέτος τελέστηκε η εν λόγω Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για τον ίδιο, μιας και άγει την επέτειο της εις Αρχιερέαν εκλογής του (1 Οκτωβρίου 1996).

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, συμμετείχαν πολλοί Ιερείς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας καθώς και πιστοί Καστοριανοί που έσπευσαν να προσευχηθούν στην Γοργή Κυρία, την Παναγία, και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, αφού την ευλαβούνται ιδιαίτερα καθώς σε πολλούς ναούς της ευρύτερης περιοχής φυλάσσονται θαυματουργά εκτυπώματα της Παναγίας.

Η Αγρυπνία ξεκίνησε με το Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς στην Παναγία την Γοργοεπήκοο, Μέγα Εσπερινό και Λιτή, Όρθρο και τέλος την Θεία Λειτουργία, όπου πολλοί εκ των συμπροσευχομένων προσήλθαν στο Ποτήριο της Ζωής.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να ζουν κάτω από την προστασία της Παναγίας. Και αυτό θα το πετύχουμε, τόνισε, αν επικαλούμαστε στη ζωή μας το όνομα της Παναγίας, καθώς ο Χριστός – κατά τους πατέρες – ευαρεστείται όταν επικαλούνται οι άνθρωποι το όνομα της μητέρας Του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.