Σε πνεύμα ιδιαίτερης κατάνυξης τελέσθηκε προχθές στο Κυβερνείο της Καλαμαριάς (Παλατάκι) ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου π. Ιουστίνου, ο οποίος υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Ηλιόκαλης, με σύσσωμη την εκκλησία, λαό και κλήρο, να τον πλαισιώνουν.

Κατά τη διάρκεια του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τον Ακάθιστο Ύμνο μπροστά στην εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ζητώντας να προσφέρει δέηση στον Υιό της για την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, την Αγία Σοφία και τους απανταχού της οικουμένης Ορθοδόξους Έλληνες.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μάς ετόνισε ότι η αγρυπνία αυτή ήταν μια προσπάθεια να επωφεληθούμε από την δύναμη και την ευλογία ενός ισχυροτάτου όπλου που έχουμε ως θεία κληρονομιά από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, αυτού της προσευχής.

Μια κληρονομιά, η οποία αποτελεί τον μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας μας με τον Θεό Πατέρα, και που, κατόπιν κοινής συμφωνίας και με άλλες μητροπολιτικές επαρχίες της χώρας μας, κληθήκαμε από τον Πολυσέβαστο Ποιμενάρχη μας να αξιοποιήσουμε στη χθεσινή βραδινή μας σύναξη.

Κατέθεσε, επίσης, ενώπιον της εικόνας της Παναγίας Ηλιόκαλης, εν ονόματι του πληρώματος του πιστού λαού και της τοπικής εκκλησίας, την επιθυμία της Εκκλησίας να ζει ειρηνικά στον ευλογημένο αυτό τόπο που μας έχει δοθεί άνωθεν, εις μνήμην της επουρανίου Πατρίδος μας, και την παράκληση να μην επιτρέψει η Παναγία οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη μεταξύ των λαών.

Ταυτόχρονα όμως κατέθεσε και την απόφαση της υπεράσπισης της ακεραιότητος των πατρογονικών χωμάτων της πατρίδας μας, παρακαλώντας Την να σταθεί αρωγός σε μια τέτοια ανάγκη, ως Υπέρμαχος Στρατηγός και Σκέπη των ενόπλων δυνάμεων.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος όρισε καθημερινή τέλεση της Παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο, μετά το πέρας του εσπερινού, μέχρι την απόδοση της Κοιμήσεώς της στις 23 Αυγούστου.

Παράλληλα προέτρεψε τους πιστούς που δύνανται, να κρατήσουν αυστηρά νηστεία Τετάρτη και Παρασκευή, ως προσφορά στον Κύριό μας Χριστό, ως ένα αντίδωρο του ελέους Του, τονίζοντας ότι στο Θεό, στην Παναγία και στους Αγίους μας εναποθέτουμε την ελπίδα μας για τα παρόντα και τα μέλλοντα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.