Το εσπέρας της Παρασκευής 7 Αυγούστου, μετά τον εσπερινό της Εορτής του Αγίου Μύρωνος, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας Οροπεδίου Λασιθίου, κατά την Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε επί τη Εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσσης.

Μας αξίωσε και πάλι η χάρη της Παναγίας να βρισκόμαστε και πάλι σε αυτό τον ευλογημένο και αγιασμένο τόπο που η κάθε του πιθαμή είναι ζυμωμένη με τον ιδρώτα, τα δάκρυα και τις προσευχές των πατέρων και των προπατόρων μας, οι οποίοι θυσιάσθηκαν για να διαφυλάξουν και να παραδώσουν την πατρώα Πίστη, την Πίστη στον Ένα και αληθινό Θεό και την ελευθερία της Πατρίδος στις μεταγενέστερες γενεές», τόνισε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στο Λασίθι να τιμήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσσας, η οποία απαστράπτει το Φως του Μεταμορφωθέντος Χριστού, διότι η Παναγία μας ηξιώθη να γεννήσει το Φως της ζωής, τον Κύριό μας. Σε Αυτήν καταφεύγουμε ολόκληρο τον μήνα Αύγουστο και ιδιαιτέρως τις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του μηνός. Σε Αυτήν απευθύνουμε τις Παρακλήσεις, δεόμαστε και προσευχόμαστε στη Μητέρα μας γιατί, ό,τι κι αν κάνουν τα παιδιά Της, πάντοτε τα προστατεύει, πάντοτε τα βοηθάει και τα κατευθύνει.

Με αυτό το θάρρος και εμείς οι αμαρτωλοί και ανάξιοι προσερχόμαστε στο μοναστήρι Της και στο άγιο εικόνισμά Της και Την παρακαλούμε να μας χαρίζει πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα, να μας δίδει δύναμη να πορευόμαστε και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής. Την παρακαλούμε να χαρίζει σε όλους υγεία, πρωτίστως πνευματική και ψυχική, να πάρει την πανδημία αυτή και την ασθένεια από τον κόσμο, ώστε να επιστρέψουμε όλοι στην κανονική και φυσιολογική μας ζωή.

Την παρακαλούμε να πρεσβεύει στον Κύριο και Θεό μας να αναπαύσει τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την έκρηξη στη Βηρυττό, να μην αποστερήσει την παρηγορία Της αλλά να δώσει την υπομονή και την βοήθειά Της στην πολυάριθμη χριστιανική κοινότητα της πόλεως που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται.

Κι εμείς με τη σειρά μας, ας μην ξεχνούμε στις προσευχές μας τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, τους ανθρώπους που είναι ασθενείς και εμπερίστατοι. Διότι η προσευχή είναι εκείνη η οποία ενσταλλάζει στις καρδιές των ανθρώπων τη χάρη και το έλεος του Θεού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.