Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία ελεύσεως της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Αιγίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Τους ύμνους της Ιεράς Αγρυπνίας απέδωσαν θαυμάσια στο Δεξιό χορό οι καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, Καλλίστρατος Κωφόπουλος Σταμάτιος Κίσσας, Χαράλαμπος Σιούφας κ.α. και στον Αριστερό χορό οι καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, Μαργαρίτης Αστεριάδης, Παναγιώτης Καλαμπάκας κ.α.

Με την ευκαιρία της λήξεως του τριημέρου 1ου Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας με τίτλο «ΨΑΛΤΙΚΗ 2.0» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος βράβευσε τον κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) και τον κ. Αθανάσιο Δημητρίου Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» τιμώντας δια των προσώπων τους ολόκληρη την Ιεροψαλτική Κοινότητα για την πολύπλευρη προσφορά στην Εκκλησία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.