Αγρυπνία επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 11 ετών από της κατά θαυμαστό τρόπο ανευρέσεως και ανακομιδής των Χαριτοβρύτων και Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης.

Επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 11 ετών από της κατά θαυμαστό τρόπο ανευρέσεως και ανακομιδής των Χαριτοβρύτων και Σεπτών Ιερών Λειψάνων της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Κυράννης, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από ετών Ιερά Αγρυπνία κατά την διάρκεια της οποίας ετελέσθη και η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Νεκταρίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.
Επίκεντρο των κατανυκτικών ακολουθιών ήταν ο παλαιός Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (πλησίον της Αγίας Τραπέζης του Ναού ευρέθησαν τα λείψανα το 2011), εις την πανέμορφη και ιστορική κωμόπολη της Όσσης, τόπος καταγωγής της Αγίας, η οποία και ευρίσκεται πλησίον της περιοχής του Βερτίσκου.
Οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, παρουσία του Οσσαίου στην καταγωγή Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου, ενώ το αναλόγιο λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρωτοψάλτης του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Λιάκος.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αρχικά αναφέρθηκε στην μορφή της Αγίας Κυράννης τονίζοντας την παρουσία της χάριτος που αναβλύζει μέσω των Ιερών Λειψάνων τα οποία και αποτελούν μία ασπίδα απέναντι στην αμαρτία., ενώ απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους αγάπης στον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως μας, του επεσήμανε την αξία του μεγίστου υπουργήματος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο που έχει στην κοινωνία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.