Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 η αθρόα προσέλευση εκατοντάδων προσκυνητών της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης.

Το απόγευμα στον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε ομιλία της Καθηγουμένης της Ι.Μ. Παναγίας Βρυούλων Γεροντίσσης Φιλοθέης με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος – Ο Άνθρωπος του Θεού».

Αμέσως μετά την ομιλία τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νεκταρίου.

Στην αγρυπνία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Συμεών Συναδινό και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Βαρνάβας, ο οποίος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πνευματική καρποφορία την οποία όλοι οφείλουμε να αποδίδουμε.

Να αναφερθεί πως την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, και προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ανθίμου Νεραντζή Καθηγητή της Σχολής και Συνοδικός Γραμματέας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Άνθιμος, ο οποίος μίλησε εμπνευσμένα για την διαχρονική «φωτεινή» παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στην ζωή των παιδιών σήμερα.

Να σημειωθεί ότι εκτός της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν και οι μαθητές, με τους καθηγητές του Λυκείου της Δάφνης.

Επίσης, τους ύμνους απέδωσαν εξαίσια οι μαθητές της Ριζαρείου υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Ζήσιμου.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι μαθητές και των δύο σχολείων φιλοξενήθηκαν από τον Ιερό Ναό στο χώρο του πνευματικού κέντρου, όπου τους προσφέρθηκε πρωινό κέρασμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.