Εορτή Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Αλεξάνδρου Νικιάνας Λευκάδος: Αψηφώντας τον βροχερό καιρό βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Αλεξάνδρου Νικιάνας Λευκάδος επ' ευκαιρίας της εορτής τού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου τού Νεοφανούς, χθες Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 και περί ώρα 8.30 το απόγευμα για την καθιερωμένη αγρυπνία, όπου φυλάσσεται η Ιερά εικόνα τού Αγίου κατά τα τελευταία 7 χρόνια.

Σύμφωνα με την τάξιν ως έχει καθιερωθεί, η εορτή του Αγίου Φανουρίου εορτάζεται με πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό.

άγιος φανούριος λευκάδα

Μετά την ακολουθία του Αποδείπνου εψάλλει η ακολουθία του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, της Λιτής και η ευλόγηση των άρτων.
Στη συνέχεια η ακολουθία του Όρθρου όπως προβλέπει η τάξη και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τέλος ευλογήθηκαν οι προσφερόμενες φανουρόπιτες και ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα.

άγιος φανούριος φανουρόπιτες αγρυπνία 2018

Αρκετοί ήταν οι πιστοί οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο και πλήρωσαν τον αύλιο χώρο της Ιεράς Μονής μας, ένεκα τού μικρού σπηλαίου που χρησιμοποιείτε ως ιερός ναός και εκεί μέσα φυλάσσονται ως Ιερά παρακαταθήκη οι τάφοι των τριών Αγίων Πατέρων που είχαν λάβει μέρος στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το έτος 325 μ. Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας.

ιερά μονή αγίων πατέρων λευκάδας άγιος φανούριος αγρυπνία

Αισθάνομαι την ανάγκη δημοσίως να εκφράσω ευχαριστίες τόσο προς τον δωρεοδότη Κύριο πού επιτρέπει στην ελαχιστότητά μου να λειτουργώ στο ιερό θυσιαστήριό Του καθότι ανάξιος ειμί, αλλά και να απευθύνω ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας π. Θεόφιλο για την εκεί τοποθέτησή μου από το έτος 2010. Τον ευχαριστώ όχι μόνο γιατί είθισται, αλλά γιατί όλα αυτά τα χρόνια αξιωθήκαμε μεγίστων πνευματικών ευεργεσιών και δωρεών από την χάρη των Αγίων Πατέρων, τόσο προσωπικά όσο και άπαντες οι ευλαβείς προσκυνητές, που όλα αυτά τα χρόνια αγόγγυστα και ελευθέρως προσέρχονται με πίστη και ευλάβεια, και αποθέτουν τις ελπίδες τους, κλείνοντας το γόνυ στους τάφους των Αγίων, λαμβάνοντας με περισσή πνευματική αγαλλίαση το αγίασμα που αναβλύζει προς ίαση ψυχών και σωμάτων.

Επίσης θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω εκ μέσης καρδίας τον ακούραστο φίλο και αδελφό, αιδεσιμώτατο πρεσβύτερο π. Βασίλειο Κακλαμάνη, καθηγητή της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως και εφημέριο τού ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κατούνας Λευκάδος, ο οποίος διακόνησε στο ιερό αναλόγιο καθώς και τους υπόλοιπους ιεροψάλτες.

ιερά μονή αγίων πατέρων άγιος φανούριος αγρυπνία

Με πατρική αγάπη και αδελφικό ασπασμό απευθύνω ευχαριστίες σε όλους και όλες που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, για την προσφορά τους για την συμμετοχή τους, για τα όσα όμορφα πρόσφεραν στο τέλος των ιερών ακολουθιών στους ευσεβείς προσκυνητές.

Επίσης με την ενεργό συμμετοχή του άριστος διακονητής υπήρξε ο κ. Ανδρέας Λάζαρης, φοιτητής εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και Αναγνώστης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καθώς και ο ευλαβέστατος διάκονος π. Σπυρίδων Μπούρης τού ιερού ναού Αγίου Νικολάου πόλεως, ο οποίος τυγχάνει και μέλος του ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής μας, μαζί με την κ. Κωνσταντίνα Σέρβου και την ελαχιστότητά μου.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους και όλες Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!
Ο Άγιος Φανούριος να είναι βοηθός και αρωγός στην ζωή του καθενός μας.
Να φανερώνει το θέλημα τού Θεού.
Να οδηγεί τα βήματά μας στον δρόμο της αρετής.
Να φανερώσει τον τρόπο όπου θα μπορέσουμε να έχουμε τον κήπο του έσω ανθρώπου καθαρό από κάθε λογής ακανθώδη φυτά.
Να δείξει το ισχυρό εκείνο φάρμακο που θα απομακρύνει τους Τερμίτες που κατατρώγουν ροκανίζοντας τα πνευματικά μας δεκανίκια και μας καθιστούν πνευματικά αναπήρους.

Τέλος αδελφοί μου να μας φανερώσει τον τρόπο και παράλληλα να μας δώσει την δύναμη να βρούμε το θάρρος να καθαρίσουμε την ψυχή μας από κάθε λογής περιττά, άχρηστα και επικίνδυνα πράγματα τα οποία μας απομακρύνουν από την κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, μέσα από το λουτρό του μυστηρίου της μετανοίας και της Ιεράς εξομολογήσεως.

άγιος φανούριος αγρυπνία 2018

ΥΓ: Με την τέλεση της Ιεράς Αγρυπνίας της εορτής τού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου τού Νεοφανούς, φθάσαμε με την χάρη τού Θεού στο τέλος των προγραμματισμένων ιερών ακολουθιών στην εν λόγω Ιερά Μονή.

Σας γνωστοποιούμε ότι πρώτα ο Θεός ιερές ακολουθίες θα τελέσουμε ξανά στην επόμενη θερινή σεζόν η οποία ξεκινάει μετά την πανήγυρη της Ιεράς Μονής την Κυριακή των Αγίων Πατέρων. Ο λόγος που η Ιερά Μονή παραμένει κλειστή από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού καθώς δεν εγκαταβιώνει κάποιος εκεί. Η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος (πρώτα ο Θεός ευελπιστούμε μέσα στο φθινόπωρο να έχουμε ρεύμα), καθώς και η αποκατάσταση των υπαρχόντων κελιών. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων αν κ εφόσον μπορείτε ας επικοινωνήσετε με εμένα ή τον πατέρα Σπυρίδωνα (διάκονο).

Εύχεσθε αδελφοί και πατέρες να αποδώσουν οι προσπάθειές μας και να υλοποιηθούν οι προσδοκίες μας για το ιστορικό αυτό μοναστηράκι.

πάτερ Παναγιώτης Λάζαρης

άγιος φανούριος λειτουργία ιερά μονή αγίων πατέρων

άγιος φανούριος αγρυπνία λειτουργία λευκάδα

άγιος φανούριος αγρυπνία λειτουργία

άγιος φανούριος αγρυπνία λευκάδα 2018

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.